Cleveland

Cleveland Albania ShikoCmimin

Cleveland Golf

Cleveland Golf është një markë në pronësi të SRI Sports Limited, një degë e Sumitomo Rubber Industries Ltd., e specializuar në pajisjet e golfit. Me bazë në Huntington Beach, Kaliforni, Cleveland Golf filloi si një kompani e njohur për prodhimin e kopjeve të shkopinjve klasikë të golfit.

Roger Cleveland themeloi kompaninë, e cila u quajt për herë të parë Cleveland Classics, në vitin 1979. Pyjet e hurmës si TC15 u bënë shumë të njohura në Tour, siç bënë shumë pyka të Cleveland. Pyka më e luajtur ishte dizajni i pestë i markës i lëshuar në 1988 - 588. Deri më sot, pyka 588 është një nga klubet më të shitura të golfit të të gjitha kohërave.[1]

Në vitin 1990, prodhuesi i pajisjeve të skive Skis Rossignol bleu kompaninë dhe emri u ndryshua në Cleveland Golf. Shitjet vazhduan të rriteshin me klube të tilla si pyjet VAS dhe hekurat. Më vonë gjatë dekadës, hekurat Tour Action dhe drurit QuadPro u prezantuan me dizajne më klasike.[citim i nevojshëm]

Quiksilver, Inc., një markë surfimi, bleu asetet e Rossignol në 2005 dhe operoi Cleveland Golf deri në dhjetor 2007. Në atë moment Dunlop Sport bleu Cleveland Golf. Dunlop Sports Co. Ltd. zotëron dhe operon disa marka në mbarë botën, të cilat kombinohen për ta bërë atë markën nr. 1 të klubit të golfit dhe markën nr. 2 të topit të golfit në Japoni [citimi i nevojshëm] dhe kanë një prani të madhe në Evropë dhe Amerikën e Veriut. Përveç selisë së tij në Amerikën e Veriut në Huntington Beach, Kaliforni, Cleveland Golf ka tre degë ndërkombëtare të vendosura në Japoni, Evropë dhe Kanada, si dhe 26 shpërndarës në mbarë botën.

Kompania ishte e para që tregtoi pyka me opsione të shumta kërcimi në pjesën e vetme dhe individualisht brazda në faqet e pykës.[citimi i nevojshëm] Cleveland ishte prodhuesi i parë i madh që prodhoi një shofer 460cc - Launcher 460, në 2003 - dhe një formë gjeometrike shoferi – HiBore, në 2006


Nuk ka asnjë produkt në këtë seksion