Toshiba

Toshiba Albania ShikoCmimin

Toshiba Corporation :

Toshiba Corporation është një korporatë shumëkombëshe japoneze e inxhinierisë dhe konglomeratit elektronik me seli në Tokio, Japoni. Produktet dhe shërbimet e saj përfshijnë teknologjinë e informacionit dhe pajisjet dhe sistemet e komunikimit, komponentët dhe materialet elektronike, sistemet e energjisë, sistemet e infrastrukturës industriale dhe sociale, pajisjet shtëpiake, pajisjet mjekësore, pajisjet e zyrës, ndriçimin dhe logjistikën.

Toshiba u themelua në vitin 1939 si Tokyo Shibaura Electric K.K. përmes bashkimit të Shibaura Seisaku-sho (themeluar në 1875) dhe Tokyo Denki (themeluar në 1890). Emri i kompanisë u ndryshua zyrtarisht në Toshiba Corporation në 1978. Toshiba ka bërë blerje të shumta korporative gjatë historisë së saj, duke përfshirë Semp në 1977, Westinghouse Electric Company në 2006, Landis+Gyr në 2011 dhe pikën e shitjes së IBM biznes në vitin 2012.

Toshiba është e organizuar në katër grupime kryesore biznesi: Grupi i Produkteve Dixhitale, Grupi i Pajisjeve Elektronike, Grupi i Pajisjeve shtëpiake dhe Grupi i Infrastrukturës Sociale. Në vitin 2010, Toshiba ishte shitësi i pestë më i madh i kompjuterëve personalë në botë i matur sipas të ardhurave (pas Hewlett-Packard, Dell, Acer dhe Lenovo). Në të njëjtin vit, ajo ishte gjithashtu prodhuesi i katërt më i madh në botë i gjysmëpërçuesve për nga të ardhurat (pas Intel Corporation, Samsung Electronics dhe Texas Instruments).

Toshiba është e listuar në Bursën e Tokios, ku është një përbërës i indekseve Nikkei 225 dhe TOPIX, Bursës së Letrave me Vlerë Osaka, Bursës së Nagoya dhe Bursës së Londrës.

Nuk ka asnjë produkt në këtë seksion