Nokia

Nokia ShikoCmimin

Nokia Corporation :


Nokia Corporation është një korporatë shumëkombëshe finlandeze e komunikimit dhe teknologjisë së informacionit (fillimisht një fabrikë prodhimi letre) me seli në Helsinki, Finlandë. Produktet e saj kryesore janë telefonat celularë dhe pajisjet portative IT. Ai gjithashtu ofron shërbime interneti duke përfshirë aplikacione, lojëra, muzikë, media dhe mesazhe, si dhe informacione të hartave dixhitale dhe shërbime navigimi pa pagesë përmes filialit të tij në pronësi të plotë Navteq. Nokia ka një sipërmarrje të përbashkët me Siemens, Nokia Siemens Networks, e cila ofron pajisje dhe shërbime të rrjetit të telekomunikacionit.

Nokia ka rreth 101,982 punonjës në 120 vende, shitje në më shumë se 150 vende dhe të ardhura vjetore prej rreth 30 miliardë euro. Është prodhuesi i dytë më i madh në botë i telefonave celularë deri në shitjet e njësive të vitit 2012 (pas Samsung), me një pjesë të tregut global prej 22.5% në tremujorin e parë të atij viti. Nokia është një kompani publike me përgjegjësi të kufizuar e listuar në Bursën e Helsinkit dhe Bursën e Nju Jorkut. Është kompania e 143-të më e madhe në botë e matur nga të ardhurat e vitit 2011 sipas Fortune Global 500.

Nokia ishte shitësi më i madh në botë i telefonave celularë nga viti 1998 deri në vitin 2012. Megjithatë, gjatë pesë viteve të fundit ajo ka pësuar një rënie të pjesës së tregut si rezultat i përdorimit në rritje të telefonave inteligjentë nga shitës të tjerë, kryesisht Apple iPhone dhe pajisjet që funksionojnë në Google Sistemi operativ Android. Si rezultat, çmimi i aksionit të saj ka rënë nga 40 dollarë amerikanë në fund të 2007 në nën 2 dollarë në mesin e 2012. Që nga shkurti 2011, Nokia ka pasur një partneritet strategjik me Microsoft-in, si pjesë e të cilit të gjithë telefonat inteligjentë Nokia do të inkorporojnë sistemin operativ Windows Phone të Microsoft (duke zëvendësuar Symbian). Që atëherë, shitjet në rritje të telefonave inteligjentë kanë rënë dhe njësia e biznesit të pajisjeve inteligjente më parë fitimprurëse ka rezultuar me humbje.

Nuk ka asnjë produkt në këtë seksion