YAMAHA

Yamaha Albania ShikoCmimin

Yamaha Motor Co

Yamaha Motor Co., Ltd. (ヤマハ発動機株式会社, Yamaha Hatsudōki Kabushiki-gaisha) është një prodhues japonez i motoçikletave, produkteve detare si varkat dhe motorët jashtë, dhe produkte të tjera të motorizuara. Kompania u krijua në 1955 pas ndarjes nga Yamaha Corporation (megjithatë, Yamaha Corporation është ende aksioneri më i madh i kompanisë private me 9.92%, që nga viti 2019),[1] dhe ka selinë në Iwata, Shizuoka, Japoni. Kompania kryen operacione zhvillimi, prodhimi dhe marketingu nëpërmjet 109 filialeve të konsoliduara që nga viti 2012.[2][3]

Udhëhequr nga Genichi Kawakami, themeluesi dhe presidenti i parë i kompanisë, Yamaha Motor filloi prodhimin e produktit të saj të parë, YA-1, në vitin 1955. Motoçikleta 125cc fitoi garën e tretë të ngjitjes në malin Fuji në klasën e saj.

Produktet e kompanisë përfshijnë motoçikleta, skuter, biçikleta të motorizuara, varka, varka me vela, mjete ujore personale, pishina, varka të shërbimeve, anije peshkimi, motorë jashtë, ATV me 4 rrota, automjete rekreative jashtë rrugës, motorë kart, karroca golfi , motorë me shumë qëllime, gjeneratorë elektrikë, pompa uji, makina dëbore, hedhës të vegjël bore, motorë automobilash, montues sipërfaqësor, makineri inteligjente, helikopterë pa pilot për përdorim industrial, njësi elektrike për karriget me rrota dhe helmeta. Kompania është e përfshirë edhe në importin dhe shitjen e llojeve të ndryshme të produkteve, zhvillimin e bizneseve turistike dhe menaxhimin e objekteve të kohës së lirë, rekreative dhe shërbimeve përkatëse. Shitjet e motorëve të Yamaha janë të dytat më të mëdha në botë[4] dhe Yamaha është lider botëror në shitjet e automjeteve të ujit.[5]

Nuk ka asnjë produkt në këtë seksion