TomTom

TomTom Albania ShikoCmimin

TomTom :

TomTom NV (Euronext: TOM2) është një prodhues holandez i sistemeve të navigimit të automobilave, duke përfshirë njësi të pavarura dhe softuer për asistentë dixhitalë personalë dhe telefona celularë. Është prodhuesi kryesor i sistemeve të navigimit në Evropë. Shërbimi ndaj klientit të TomTom ndodhet në Amsterdam, Holandë. TomTom ishte një vazhdim i Palmtop Software, i themeluar nga Peter-Frans Pauwels, Pieter Geelen, Harold Goddijn dhe Corinne Vigreux në 1991.

Në vitin 2008, TomTom bleu Tele Atlas, një prodhues hartash dixhitale, për 2.9 miliardë euro.

Më 11 qershor 2012, në një ngjarje për vrojtimin paraprak të iOS 6 të Apple, TomTom u shpall si ofruesi kryesor i të dhënave të hartës për aplikacionin e rinovuar iOS 6 të Apple "Hartat" duke zëvendësuar ofruesin e vjetër Google Maps.

Nuk ka asnjë produkt në këtë seksion