Sony

Sony Albania ShikoCmimin

Sony Corporation :

Sony Corporation, zakonisht i referuar si Sony, është një korporatë konglomerate shumëkombëshe japoneze me seli në Kōnan Minato, Tokio, Japoni. Biznesi i saj i larmishëm është i fokusuar kryesisht në sektorët e elektronikës, lojërave, argëtimit dhe shërbimeve financiare. Kompania është një nga prodhuesit kryesorë të produkteve elektronike për tregun e konsumatorit dhe atë profesional. Sony renditet në vendin e 87-të në listën e vitit 2020 të Fortune Global 500.

Sony Corporation është njësia e biznesit elektronik dhe kompania mëmë e Sony Group, e cila është e angazhuar në biznes përmes katër segmenteve të saj operative - Elektronikë (përfshirë videolojërat, shërbimet e rrjetit dhe biznesin mjekësor), Filmat, Muzikën dhe Shërbimet Financiare. Këto e bëjnë Sony një nga kompanitë më gjithëpërfshirëse të argëtimit në botë. Operacionet kryesore të biznesit të Sony përfshijnë Sony Corporation (Sony Electronics në SHBA), Sony Pictures Entertainment, Sony Computer Entertainment, Sony Music Entertainment, Sony Mobile Communications (ish Sony Ericsson) dhe Sony Financial. Sony është ndër 20 udhëheqësit më të mirë të shitjeve të gjysmëpërçuesve në mbarë botën dhe prodhuesi i tretë më i madh i televizorëve në botë, pas Samsung Electronics dhe LG Electronics.

Sony Group është një grup korporativ me bazë në Japoni, i fokusuar kryesisht në Elektronikë (të tilla si produktet dhe komponentët AV/IT), lojërat (siç janë PlayStation), Argëtimet (të tilla si filmat dhe muzika) dhe Shërbimet Financiare (të tilla si sigurimet dhe sektorët bankar). Grupi përbëhet nga Sony Corporation (holding dhe elektronikë), Sony Computer Entertainment (lojë), Sony Pictures Entertainment (fotografi), Sony Music Entertainment (muzikë), Sony/ATV Music Publishing (botim muzikor), Sony Financial Holdings (shërbime financiare ) dhe të tjerët.

Themeluesit e saj Akio Morita dhe Masaru Ibuka e kanë marrë emrin nga sonus, fjala latine për tingull, dhe gjithashtu nga zhargon anglisht "sonny", pasi ata e konsideronin veten si "sonny boys", një fjalë e huazuar në japonisht e cila në fillim Vitet 1950 nënkuptonin të rinj të zgjuar dhe të paraqitshëm.

Nuk ka asnjë produkt në këtë seksion