Samsung

Samsung Albania ShikoCmimin

Samsung Group :

Samsung Group është një kompani konglomerate shumëkombëshe koreano-jugore me seli në Samsung Town, Seul. Ai përfshin filiale të shumta dhe biznese të lidhura, shumica prej tyre të bashkuara nën markën Samsung dhe është chaebol më i madh i Koresë së Jugut.

Samsung u themelua nga Lee Byung-chull në 1938 si një kompani tregtare. Gjatë tre dekadave të ardhshme grupi u diversifikua në fusha duke përfshirë përpunimin e ushqimit, tekstile, sigurime, letra me vlerë dhe shitje me pakicë. Samsung hyri në industrinë e elektronikës në fund të viteve 1960 dhe në industrinë e ndërtimit dhe të ndërtimit të anijeve në mesin e viteve 1970; këto zona do të nxisnin rritjen e saj të mëvonshme. Pas vdekjes së Lee në 1987, Samsung u nda në katër grupe biznesi - Samsung Group, Shinsegae Group, CJ Group dhe Hansol Group. Që nga vitet 1990 Samsung ka globalizuar gjithnjë e më shumë aktivitetet e saj dhe elektronika, veçanërisht telefonat celularë dhe gjysmëpërçuesit, janë bërë burimi i saj më i rëndësishëm i të ardhurave.

Filialet e shquara industriale të Samsung përfshijnë Samsung Electronics (kompania më e madhe në botë e teknologjisë së informacionit e matur me të ardhurat e vitit 2012), Samsung Heavy Industries (ndërtuesi i dytë më i madh i anijeve në botë i matur nga të ardhurat e vitit 2010) dhe Samsung Engineering dhe Samsung C&T (përkatësisht e 15-ta dhe e 63-ta në botë -kompanitë më të mëdha të ndërtimit). Filialet e tjera të dukshme përfshijnë Samsung Life Insurance (kompania e 14-të më e madhe në botë e sigurimit të jetës), Samsung Everland (operator i Everland Resort, parku më i vjetër i temave në Korenë e Jugut), Samsung Techwin (një kompani e hapësirës ajrore, mbikëqyrjes dhe mbrojtjes) dhe Cheil Worldwide ( Agjencia e 16-të më e madhe e reklamave në botë e matur me të ardhurat e vitit 2011).

Samsung ka një ndikim të fuqishëm në zhvillimin ekonomik, politikën, median dhe kulturën e Koresë së Jugut dhe ka qenë një forcë kryesore lëvizëse pas "Mrekullisë në lumin Han". Kompanitë e saj bashkëpunëtore prodhojnë rreth një të pestën e totalit të eksporteve të Koresë së Jugut. Të ardhurat e Samsung ishin të barabarta me 17% të PBB-së prej 1082 miliardë dollarësh të Koresë së Jugut.

Ne Stok
55,000 L 49,000 L
Ju kurseni: 6,000 L
Internal Memory128Gb ColorZeze
Ne Stok
55,000 L 54,900 L
Ju kurseni: 100 L
Internal Memory256Gb ColorZeze
Cmimi

L  –  L

  • 49000L
  • 54900L
Shitesi
Transport Falas