Pioneer

Pioneer Albania ShikoCmimin

Pioneer Corporation :


Pioneer Corporation është një korporatë shumëkombëshe që është e specializuar në produktet e argëtimit dixhital, me seli në Kawasaki, Kanagawa, Japoni. Kompania u themelua nga Nozomu Matsumoto në 1938 në Tokio si një dyqan riparimi radio dhe altoparlantësh, dhe presidenti i saj aktual është Susumu Kotani.

Pioneer luajti një rol në zhvillimin e televizorit kabllor interaktiv, luajtësit të disqeve Laser, luajtësit të parë kompakt të automobilave, stereos së parë të ndashme për fytyrën, teknologjisë Supertuner, regjistrimit të DVD dhe DVD, ekranit plazma (të markës Kuro) dhe LED organik ekran (OLED). Kompania punon me teknologjinë e disqeve optike dhe ekranit dhe produkteve softuerike dhe është gjithashtu prodhuese. Sharp Corporation mori 14% të aksioneve në Pioneer në 2007, e cila është reduktuar në 9%, por Sharp mbetet ende aksioneri më i madh i Pioneer Corporation, i ndjekur nga Honda Motor Co., Ltd. që zotëron afërsisht 4% të aksioneve të Pioneer pas një memorandum mes dy kompanive në vitin 2010 për të forcuar lidhjet e biznesit.

Në mars 2010, Pioneer ndaloi prodhimin e televizorëve, njoftuar më 12 shkurt 2009. Më 25 qershor 2009, Sharp Corporation ra dakord të krijonte një sipërmarrje të përbashkët në biznesin e tyre optik që do të quhet "Pioneer Digital Design and Manufacturing Corporation".

Nuk ka asnjë produkt në këtë seksion