Panasonic

Panasonic Albania ShikoCmimin

Panasonic :

Korporata Panasonic, e njohur më parë si Matsushita Electric Industrial Co., Ltd., është një korporatë elektronike shumëkombëshe japoneze me seli në Kadoma, Osaka, Japoni.

Kompania u themelua në vitin 1918 dhe është rritur duke u bërë një nga prodhuesit më të mëdhenj japonezë të elektronikës së bashku me Sony, Toshiba, Sharp Corporation dhe Canon. Përveç elektronikës, ajo ofron produkte dhe shërbime jo-elektronike si shërbimet e rinovimit të shtëpisë. Panasonic është prodhuesi i katërt më i madh i televizorëve në botë dhe është ndër 20 shitësit më të mëdhenj të gjysmëpërçuesve në botë.

Panasonic ka një listim parësor në bursën e Tokios dhe është një përbërës i indekseve Nikkei 225 dhe TOPIX. Ajo ka listime dytësore në Bursën e Nagoya, Bursën e Letrave me Vlerë Osaka dhe Bursën e Nju Jorkut.

Nuk ka asnjë produkt në këtë seksion