Nikon

Nikon Albania ShikoCmimin

Nikon Corporation :

Nikon Corporation, i njohur gjithashtu si vetëm Nikon, është një korporatë shumëkombëshe japoneze me seli në Tokio, Japoni, e specializuar në optikë dhe produkte imazherie.

 Produktet e saj përfshijnë kamera, lente kamerash, dylbi, mikroskopë, lente okulistike, instrumente matëse dhe hapës të përdorur në hapat e fotolitografisë së fabrikimit të gjysmëpërçuesve, prej të cilëve është prodhuesi i dytë më i madh në botë. Kompanitë e mbajtura nga Nikon formojnë Grupin Nikon. Ndër produktet e saj janë lentet e imazhit Nikkor (për kamerat me montim F, fotografitë me format të madh, zmadhuesit fotografikë dhe aplikacione të tjera), seria Nikon F me 135 kamera SLR filmike, seria Nikon D e kamerave dixhitale SLR, seria Coolpix të kamerave dixhitale kompakte dhe serisë Nikonos të kamerave filmike nënujore. Konkurrentët kryesorë të Nikon në prodhimin e kamerës dhe lenteve përfshijnë Canon, Sony, Pentax dhe Olympus.

 Ndërtesa perëndimore e Nikon në Nishi-Ōi, Tokio

 E themeluar në 25 korrik 1917 si Nippon Kōgaku Kōgyō Kabushikigaisha, kompania u riemërua Nikon Corporation, pas kamerave të saj, në 1988. Nikon është një nga kompanitë e Grupit Mitsubishi.

Nuk ka asnjë produkt në këtë seksion