Nike

Nike Albania ShikoCmimin

Nike Inc. :

Nike, Inc. është një korporatë shumëkombëshe amerikane që është e angazhuar në projektimin, zhvillimin dhe marketingun dhe shitjen në mbarë botën të këpucëve, veshjeve, pajisjeve, aksesorëve dhe shërbimeve. Kompania ka selinë pranë Beaverton, Oregon, në zonën metropolitane të Portland, dhe është një nga vetëm dy kompanitë e Fortune 500 me seli në Oregon. Është një nga furnizuesit më të mëdhenj në botë të këpucëve dhe veshjeve sportive dhe një prodhues i madh i pajisjeve sportive, me të ardhura më të mëdha se 24.1 miliardë dollarë në vitin e tij fiskal 2012 (duke përfunduar më 31 maj 2012). Që nga viti 2012, ajo punësoi më shumë se 44,000 njerëz në mbarë botën. Vetëm marka vlerësohet në 10.7 miliardë dollarë duke e bërë atë markën më të vlefshme në mesin e bizneseve sportive.

Nuk ka asnjë produkt në këtë seksion