Motorola

Motorola Albania ShikoCmimin

Motorola, Inc.

Motorola, Inc. ishte një kompani amerikane shumëkombëshe telekomunikacioni me qendër në Schaumburg, Illinois. Pasi humbi 4.3 miliardë dollarë nga 2007 deri në 2009, kompania u nda në dy kompani publike të pavarura, Motorola Mobility dhe Motorola Solutions më 4 janar 2011. Motorola Solutions përgjithësisht konsiderohet të jetë pasardhësi i drejtpërdrejtë i Motorola, Inc., si riorganizim ishte strukturuar me Motorola Mobility duke u shkëputur. Motorola projektoi dhe shiti pajisje të infrastrukturës së rrjetit pa tel, si stacionet bazë të transmetimit celular dhe amplifikatorët e sinjalit. Produktet e rrjetit shtëpiak dhe të transmetimit të Motorola-s përfshinin kuti dekoderash, videoregjistruese dixhitale dhe pajisje rrjeti të përdorura për të mundësuar transmetimin e videos, telefoninë kompjuterike dhe televizionin me definicion të lartë. Klientët e saj të biznesit dhe të qeverisë përbëheshin kryesisht nga sisteme zanore pa tel dhe brez të gjerë (të përdorura për të ndërtuar rrjete private) dhe sisteme komunikimi të sigurisë publike si Astro dhe Dimetra. Këto biznese (përveç set-top boxes dhe modem kabllor) janë tashmë pjesë e Motorola Solutions. Divizioni i celularëve celularë të Motorola-s ishte një pionier në telefonat celularë. I njohur gjithashtu si Sektori i Komunikimit Personal (PCS) para vitit 2004, ai ishte pionier i "telefonit rrotullues" me MicroTAC - dhe "telefonit të butë" me StarTAC - në mesin e viteve 1990. Ajo kishte organizuar një ringjallje jashtëzakonisht të suksesshme nga mesi i viteve 2000 me RAZR; por, humbi një pjesë të konsiderueshme të tregut në gjysmën e dytë të asaj dekade. Kohët e fundit, ajo është fokusuar në telefonat inteligjentë që përdorin sistemin operativ Android me burim të hapur të Google. Telefoni i parë që përdor versionin më të ri të sistemit operativ me burim të hapur të Google, Android 2.0, u lëshua më 2 nëntor 2009 si Motorola Droid (versioni GSM u lançua një muaj më vonë, në Evropë, si Motorola Milestone). Ndarja e celularëve, (së bashku me kutitë kabllore dhe modemet kabllore) që atëherë është ndarë në Motorola Mobility të pavarur. Më 22 maj 2012, CEO i Google Larry Page njoftoi se Google mbylli marrëveshjen e saj për të blerë Motorola Mobility.

Nuk ka asnjë produkt në këtë seksion