Koss

Koss Albania ShikoCmimin

Koss Corporation 

Koss Corporation është një kompani amerikane që projekton dhe prodhon kufje.

John C. Koss themeloi Kompaninë e Qirasë së Televizionit Spitalor J.C. Koss në 1953.[3] Pas një kohe të shkurtër Koss ishte në kërkim të ideve të reja dhe u bashkua me Martin Lange për të zhvilluar përfundimisht një kufje stereo. Me qendër në Milwaukee, Wisconsin, Shtetet e Bashkuara, në vitin 1991 Koss Audio & Video Electronics filloi prodhimin dhe shitjen e produkteve elektronike të konsumit si një kompani e veçantë në Hazelwood, Missouri, Shtetet e Bashkuara. Familja Koss zotëron më shumë se 75% të firmës.

Duke pasur vetëm një arsim të mesëm, John C. Koss punoi me Lange, një inxhinier, për të zhvilluar kufjet që nisi kompaninë pothuajse rastësisht, pasi ata erdhën në idenë e kufjeve si rezultat i një përpjekjeje për të tregtuar një gramafon portativ. 4] Ajo që e bëri këtë produkt unik ishte veçoria e ndërrimit të privatësisë, e cila u dha dëgjuesve mundësinë të dëgjonin Stereofonët e parë Koss SP/3. Fillimisht, qëllimi i produktit ishte t'u tregonte konsumatorëve tingullin stereo me besnikëri të lartë të gramafonit portativ.[5]

Para kësaj kohe, kufjet ishin përdorur vetëm për qëllime komunikimi. Në vitin 1958, dizajni u debutua në një shfaqje tregtare hi-fi në Milwaukee, dhe audienca po e miratonte dizajnin. Menjëherë pas shfaqjes tregtare, Koss hyri në biznesin e prodhimit dhe marketingut të stereofonëve nga apartamenti i tij në bodrum. Teknologjia u imitua nga prodhuesit konkurrues, të cilët vendosën dizajnin dhe estetikën e kufjeve për vitet në vijim.[5]


Nuk ka asnjë produkt në këtë seksion