HTC

HTC Albania ShikoCmimin

HTC Corporation :

HTC Corporation është një prodhues tajvanez i smartfonëve dhe tabletëve me seli në Taoyuan City, Tajvan. Fillimisht duke prodhuar telefona inteligjentë të bazuar kryesisht në softuerin e sistemit operativ Windows Mobile (OS), HTC zgjeroi fokusin e tij në 2009 në pajisjet e bazuara në sistemin operativ Android dhe në 2010 në Windows Phone OS.

HTC është anëtare e Open Handset Alliance, një grup i prodhuesve të celularëve dhe operatorëve të rrjetit celular të dedikuar për zhvillimin e platformës së pajisjes celulare Android. HTC Dream, i shitur nga T-Mobile në shumë vende si T-Mobile G1 ose Era G1, ishte telefoni i parë në treg që përdori platformën e pajisjes celulare Android.

Nuk ka asnjë produkt në këtë seksion