Hewlett Packard

Hp Albania Shikocmimin

Hewlett-Packard Company HP :

Hewlett-Packard Company ose HP është një korporatë shumëkombëshe amerikane e teknologjisë së informacionit me seli në Palo Alto, Kaliforni, Shtetet e Bashkuara. Ai ofron produkte, teknologji, softuer, zgjidhje dhe shërbime për konsumatorët, bizneset e vogla dhe të mesme (SMB) dhe ndërmarrjet e mëdha, duke përfshirë klientët në sektorët e qeverisë, shëndetësisë dhe arsimit.

Kompania u themelua në një garazh me një makinë në Palo Alto nga William "Bill" Redington Hewlett dhe Dave Packard. HP është prodhuesi kryesor në botë i PC-ve dhe ka qenë që nga viti 2007, duke shmangur një sfidë nga prodhuesi kinez Lenovo, sipas Gartner. Është e specializuar në zhvillimin dhe prodhimin e kompjuterave, ruajtjen e të dhënave dhe harduerin e rrjeteve, dizajnimin e softuerit dhe ofrimin e shërbimeve. Linjat kryesore të produkteve përfshijnë pajisje kompjuterike personale, serverë standardë të ndërmarrjeve dhe industrisë, pajisje ruajtëse të lidhura, produkte rrjeti, softuer dhe një gamë të larmishme printerësh dhe produkte të tjera imazherie. HP tregton produktet e saj për familjet, bizneset e vogla dhe të mesme dhe ndërmarrjet drejtpërdrejt, si dhe nëpërmjet shpërndarjes në internet, shitësve të elektronikës së konsumatorit dhe furnizimeve të zyrës, partnerëve të softuerit dhe shitësve kryesorë të teknologjisë. HP gjithashtu ka shërbime të forta dhe biznes konsulence rreth produkteve të saj dhe produkteve partnere. Është shitësi më i madh në botë i PC-ve nga shitjet e njësive të vitit 2012.

Ngjarjet kryesore të kompanisë kanë përfshirë spin-off-in e një pjese të biznesit të saj si Agilent Technologies në 1999, bashkimin e saj me Compaq në 2002, sponsorin e Mission: Space në 2003 dhe blerjen e EDS në 2008, gjë që çoi në të ardhura të kombinuara të 118.4 miliardë dollarë në 2008 dhe një renditje e Fortune 500 prej 9 në 2009. Në nëntor 2009, HP njoftoi blerjen e 3Com, me mbylljen e marrëveshjes më 12 prill 2010. Më 28 prill 2010, HP njoftoi blerjen e 2 miliardë dollarëve të Palm për 1 dollarë. . Më 2 shtator 2010, HP fitoi luftën e ofertave për 3PAR me një ofertë prej 33 dollarësh për aksion (2.07 miliardë dollarë), të cilën Dell nuk pranoi ta përputhej.

Hewlett-Packard nuk është i lidhur me Packard Motor Car Corporation, i themeluar nga James Ward Packard dhe William Doud Packard, ose me Packard Bell.

Nuk ka asnjë produkt në këtë seksion