D-Link

D-Link Albania ShikoCmimin

D-Link Corporation

D-Link Corporation u themelua në Mars 1986 në Taipei si Datex Systems Inc. Filloi si një shitës i përshtatësve të rrjetit dhe ka vazhduar të bëhet një projektues, zhvillues dhe prodhues i zgjidhjeve të rrjetit si për tregun e konsumit ashtu edhe për tregun e biznesit.

Në vitin 2007, ajo ishte kompania lider e rrjeteve në segmentin e biznesit të vogël dhe të mesëm (SMB) në mbarë botën me 21.9% të tregut. Në mars 2008, ajo u bë lider në treg në dërgesat e produkteve Wi-Fi në mbarë botën, me 33% të tregut total. Në vitin 2007, kompania u shfaq në "Info Tech 100", një listë e kompanive më të mira të IT në botë. Ajo u rendit gjithashtu si kompania e 9-të më e mirë e IT në botë për kthimet e aksionarëve nga BusinessWeek.

Kompania ka 127 zyra shitjesh në 64 vende dhe 10 qendra globale të shpërndarjes që u shërbejnë 100 vendeve në mbarë botën.

D-Link operon një model kanali indirekt, duke shitur përmes shpërndarësve, rishitësve, shitësve me pakicë, VARS dhe ofruesve të shërbimeve të telekomit.

Konkurrentët e tij kryesorë janë Cisco, Netgear dhe HP.

Nuk ka asnjë produkt në këtë seksion