Asus

Asus Albania | ShikoCmimin

ASUS TeK Computer Inc.

ASUSTeK Computer Inc., tregtare si Asus, është një kompani shumëkombëshe tajvaneze e pajisjeve kompjuterike dhe elektronike me seli në Taipei, Tajvan. Produktet e saj përfshijnë desktop, laptop, telefona celularë, monitorë, motherboard, serverë, tablet PC dhe video karta. Slogani i kompanisë është: "Inovacion frymëzues. Përsosmëri e vazhdueshme". Asus është shitësi i pestë më i madh i kompjuterëve në botë nga shitjet e njësive të vitit 2012 (pas HP, Lenovo, Dell dhe Acer). Asus shfaqet në renditjen e BusinessWeek "InfoTech 100" dhe "Asia's Top 10 IT Companies" dhe u rendit i pari në kategorinë e IT Hardware të sondazhit të 10 Markave Globale të Tajvanit 2008 me një vlerë totale të markës prej 1.3 miliardë dollarë amerikanë. Asus ka një listim parësor në Bursën e Tajvanit dhe një listim dytësor në Bursën e Londrës.

Nuk ka asnjë produkt në këtë seksion