Apple Inch.

Apple Albania ShikoCmimin

Apple Inc.

Apple Inc., më parë Apple Computer, Inc., është një korporatë shumëkombëshe amerikane me seli në Cupertino, Kaliforni që projekton, zhvillon dhe shet pajisje elektronike të konsumit, softuer kompjuterik dhe kompjuterë personalë. Produktet e tij harduerike më të njohura janë linja e kompjuterëve Mac, riprodhuesi i muzikës iPod, telefoni inteligjent iPhone dhe kompjuteri tablet iPad. Softueri i tij përfshin sistemet operative OS X dhe iOS, shfletuesin e mediave iTunes, shfletuesin e internetit Safari dhe paketat e krijimtarisë dhe prodhimit iLife dhe iWork. Kompania u themelua më 1 prill 1976 dhe u inkorporua si Apple Computer, Inc. më 3 janar 1977. Fjala "Computer" u hoq nga emri i saj më 9 janar 2007, duke reflektuar fokusin e saj të zhvendosur drejt elektronikës së konsumit pas prezantimit e iPhone. Apple është kompania e dytë më e madhe në botë e teknologjisë së informacionit për nga të ardhurat pas Samsung Electronics dhe prodhuesi i tretë më i madh në botë i telefonave celularë pas Samsung dhe Nokia. Revista Fortune e quajti Apple kompaninë më të admiruar në Shtetet e Bashkuara në vitin 2008, dhe në botë nga 2008 deri në 2012. Megjithatë, kompania ka marrë kritika për praktikat e punës së kontraktorëve të saj dhe për praktikat mjedisore dhe të biznesit të vetë Apple. Që nga nëntori 2012, Apple mban 394 dyqane me pakicë në katërmbëdhjetë vende, si dhe Apple Store online dhe iTunes Store. Është korporata e dytë më e madhe e tregtuar publikisht në botë për nga kapitalizimi i tregut, me një vlerë të vlerësuar prej 414 miliardë dollarë në janar 2013. Që nga 29 shtatori 2012, kompania kishte 72,800 punonjës të përhershëm me kohë të plotë dhe 3,300 të përkohshëm me kohë të plotë punonjësit e kohës në mbarë botën. Të ardhurat e saj vjetore në mbarë botën në vitin 2012 arritën në 156 miliardë dollarë. Në maj të vitit 2013, Apple kishte hyrë në dhjetëshen e parë të listës së Fortune 500 për herë të parë, duke zënë vendin e 6-të, 11 vende më lart nga viti i kaluar.

Nuk ka stok
37,500 L
KushtetI Perdorur MarkaApple
Nuk ka stok
37,500 L
KushtetI Perdorur MarkaApple
Nuk ka stok
37,500 L
KushtetI Perdorur MarkaApple
Nuk ka stok
37,500 L
KushtetI Perdorur MarkaApple
Nuk ka stok
37,500 L
KushtetI Perdorur MarkaApple
Nuk ka stok
37,500 L
KushtetI Perdorur MarkaApple
Cmimi

L  –  L

  • 37500L
  • 37500L
Shitesi
Transport Falas